Stefan Adam (baryton)

Barytonen Stefan Adam har diplomstudier i kirkemusikk fra Robert-Schumann-Hochschule i Düsseldorf, studier i sang fra Høgskolen for musikk i Köln og er utdannet operasanger fra Operaskolen i Köln. I studietiden fikk han sitt første engasjement ved Theater Hagen, hvor han var ansatt fra 1994 til 2001. Han opptrådte også på teatre i Essen og Flensburg. Han var deretter ansatt ved Städtische Bühnen i Münster og Staatstheater Kassel. Fra 2009 til 2019 ansatt ved Nieder-sächsische Staatsoper Hannover, og er nå frilans konsert- og operasanger.

Stefan Adam er en ettertraktet konsert- og oratoriesanger. De store oratoriene til Bach ligger hans hjerte nærmest, men han er også opptatt av romantisk og moderne oratoriemusikk. Stefan Adam har arbeidet med dirigentpersonligheter som Leon Botstein (New York), Hellmuth Rilling (Stuttgart), Peter Neumann (Köln) og velrennomerte orkestre i hele Tyskland og i mange andre land.
Han har hatt en rekke ledende operaroller, slik som Jochanaan i Salome av Richard Strauss, Hollenderen i Den flyvende hollender av Richard Wagner, Marqui de la Force i Dialgoues des Carmélites av Francis Poulenc, Conte Almaviva i Barbereren i Sevilla av Gioachino Rossini, Faninal i Rosenkavaleren av Richard Strauss, Alberich i Rheingold av Richard Wagner og i Falstaff og sunget i Macbeth av Guiseppe Verdi.

Stefan Adam (baryton)
Linda Johnson (sopran)

Lina Johnson (sopran)

Lina Johnson er frilans operasanger. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Hun debuterte på Det Kongelige Teater i København som Najade i Ariadne auf Naxos i 2009 og har siden gjort flere roller der som Constance i Dialogues des Carmélites, Musetta i La bohème, Despina i Così fan tutte og Genovieffa i Suor Angelica. Hun har sunget flere roller ved Copenhagen Opera-festival, Opera Nordfjord, og ved Den Norske Opera & Ballett. De siste somrene har hun sunget Gilda i Rigoletto og Adina i Elskovsdrikken ved Oscarsborgoperaen. Hun har vunnet flere priser og konkurranser, bl.a. Sonnings musikk-pris i 2008 og andrepris i den finske Kokkola Nordic Lied Competition i 2007. Tidligere i 2019 gav hun ut albumet Face to Face sammen med pianisten Anne-Marie Lipsonen med musikk av Saariaho, Wallin og Nørgård. I 2020 synger hun i Rigoletto ved Den Norske Opera & Ballett.

Ivana Milasinovic (mezzosopran)

Ivana Milasinovic er ansatt i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett. Hun er fra Serbia og tok sine operastudier ved Universitetet for kunstfag i Beograd og Musikkonservatoriet i Kristiansand. Som 20-åring begynte Ivana Milasinovic et program for unge talenter ved Milan Scala Opera Studio, men valgte å gå over til operastudiene ved Universitetet i Beograd. Hun kom også til finalen for unge talenter ved The Royal Opera i London i 2006. Fra 2002–2004 var Ivana Milasinovic en del av Opera Studio ved Operaen i Beograd og gjorde flere roller som blant annet Lola i Cavalleria rusticana av Maschagni, hovedrollen Fema i den serbiske operaen Pokondirena Tikva av Logar, La Zia Principessa i Suor Angelica av Puccini og Orlofsky i Flagger-musen av J. Strauss. Ivana Milasinovic har vunnet flere konkurranser, blant annet førsteprisen ved Arendal Grieg Festival i februar 2006 og førsteprisen i den inter-nasjonale konkurransen ”Jeunesses Musicales” i Beograd, mars 2008.

Ivana Milasinovic (mezzosopran)
Rolf Sostmann (tenor)

Rolf Sostmann (tenor)

Rolf Sostmann er utdannet fra Kassel Gesamthochschule, i dag Universität. Fra 2005 og fram til nylig var han ansatt i Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett. Han er nå frilans operasanger. Han har vært medlem i Bayreuth-festivalens kor siden 2002, og er medlem i det tyske Norbert-Balatsch-koret. Han har sunget på CD-, radio- og TV-produksjoner med en rekke profesjonelle kor og ensembler med en rekke dirigenter. Han har sunget flere soloroller bl.a. som Alfredo i La Traviata, Sperling i Die Kleinstaedter og Pappacoda i En natt i Venedig. Han er ettertraktet solist til oratorier og kirkemusikalske verk. I sommer deltok han i Opera Classic Europas oppsetning av Der Freischütz i Espenschied, Tyskland.

Evert Karlsson (guttesopran)

Evert Karlsson er 13 år og elev ved Majorstuen skole. Han synger i Operaens barnekor ved Den Norske Opera & Ballett. I 2018 hadde Evert Karlsson en solorolle i The Hamlet Complex som ble fremført i operaen i Bjørvika, med ny-skrevet musikk av Henrik Skram og regi/koreografi av Alan Lucien Øyen. Samme år hadde han også en solorolle som Voks Bønnesen i barneoperaen Purriot og den forsvunne bronsehesten med musikk av Gisle Kverndokk. Han har også deltatt på konserter ved Barratt Due Musikkinstitutt.

Evert Karlsson (guttesopran)

Solistkvartett: OriatorieSolistene

OriatorieSolistene er en gruppe unge sangere som setter opp oratorieverk opprinnelig skrevet for kor og orkester i et mindre format, kun med solister og en mindre instrumentbesetning. OratorieSolistene har base i Oslo og ble stiftet i 2018. I sitt første prosjekt med Petit Messe Solenelle av Rossini, turnerte de på øst- og vestlandet. Gruppen ledes av Nora Oleanna Sårheim og Eilert Taugbøl Hasseldal.
Sangere på kveldens konsert er:

Nora Oleanna Sårheim (sopran)

Nora Oleanna Sårheim (sopran)

som har mastergrad fra Griegakademiet ved Institutt for musikk ved Universitetet i Bergen, og fullførte master-utdanningen i opera ved Operahøgskolen i Oslo i 2018.
Hun er frilans operasanger.

Siv Iren Misund (mezzosopran)

som har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole hvor hun studerte sang med Kjersti Ekeberg. Våren 2007 avsluttet hun sin master-utdannelse i utøvende klassisk sang. Hun har medvirket i en rekke operaoppsetninger og deltatt i mesterklasser i inn- og utland.

Siv Iren Misund (mezzosopran)
Ørjan Bruskeland Hinna (tenor)

Ørjan Bruskeland Hinna (tenor)

som har bachelor i musikkpedagogikk fra konservatoriet i Kristiansand 2010-2013 og mastergrad i utøvende sang på The Royal Academy of Music, der han fullførte med diplom og høyeste utmerkelse for sin eksamenskonsert våren 2015. Han bor nå i Oslo og har vært fast ansatt i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett siden høsten 2017. Han driver også frilansarbeid.

Eilert Taugbøl Hasseldal (baryton)

som har studert ved Barratt Due Musikkinstitutt og Operahøgskolen med avgangskonsert i 2016. Han er frilans operasanger.

Eilert Taugbøl Hasseldal (baryton)